وزیر نیرو:سیلاب ۲۱۰۰ میلیارد تومان به تاسیسات آب و برق خسارت زد. / وزیر مسکن، راه و شهرسازی: ۱۴ هزار کیلومتر از راه های کشور دچار آسیب شد. / وزیر کشور: سیل حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان خسارت وارد کرد. / وزیر جهاد کشاورزی: سیل ۱۳ هزار میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی وارد کرد.
وزیر ارتباطات در دیدار با مدیر بخش فضایی سازمان ملل از توافق برای برگزاری دو کارگاه در ایران و از تصمیم برای استفاده از امکانات فضایی برای مشکلاتی مانند مدیریت سیلابها و خشکسالیها و یا حفاظت از جنگلها خبر داده است.
رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی گفت: برای بررسی علمی جاری شدن سیلابهای اخیر در کشور، سه تحقیقات میدانی همزمان در حوضههای آبی شمال و جنوب توسط این پژوهشگاه انجام میشود.
اپيدمی شدن بيماری های عفونی به دنبال حوادث طبيعی به ويژه در کشورهای پيشرفته بندرت ديده می شود. بررسی حوادث طبيعی قبلی نشان می دهد که مشکلات پوستی، اسهال و عفونت های تنفسی شايع ترين بيماری های عفونی در نجات يافتگان می باشد. آنچه که مطرح است اپيدمی های ويژه ای است که بدنبال زلزله، سيل، طوفان، سونامی، فوران آتشفشان و ريزش و خشکسالی ديده می شود.
به دلیل تغییرات اقلیمی و افزایش گرمایش جهانی زمین، احتمال وقوع سیل در سراسر جهان افزایش یافته است. بنابراین، همه دولتها و مردم باید برای مقابله با این بلای طبیعی آماده باشند و نسبت به آن تمهیداتی بیاندیشند.
مدیریت و حفظ ارتباط از مسائل ضروری است که باید در هر بحرانی به شکل ویژه به آن توجه کرد و نقش ارتباطات در شرایط بحران، انکارناپذیر است. ما با مدیریتهای خود و برقراری ارتباط به موقع میتوانیم به گونهای عمل کنیم که خسارات سیل و بلایای طبیعی را به حداقل ممکن برسانیم. البته این سیر مدیریتی زمانبر و پایدار است و حاصل تصمیمات یک روزه و یک هفتهای نیست.
کارشناسان و متخصصان اقلیم شناسی، سیل های اخیر ایران را نتیجه گرمایش جهانی و تغییرات اقلیمی می دانند. رویدادهای آب و هوایی جدّی، پدیدههای جوی هستند که از نظر فراوانی، کمیاب ولی در عین حال از شدت بالایی برخوردار هستند و هنگام وقوع آنها زیستکره و ساکنان منطقه به دشواری میتوانند خود را با تغییرات ایجاد شده تطبیق دهند.
ایران کشوری است که همواره از بلایای طبیعی مثل سیل، زلزله و غیره در امان نبوده است. علی رغم همه این حوادث، به جای اینکه در هر اتفاقی میزان خسارات را کاهش دهیم، اما هر بار میزان خسارات از اتفاقات قبلی بیشتر می شود. بلایای طبیعی، درس های پیدا و پنهانی نیز به همراه دارد؛ درس هایی در این زمینه که ضمن تقویت زمینه های مدیریت بحران، در شرایط عادی باید به دنبال ...
مدیر کل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به برخی بایدها و نبایدها برای جبران خسارتهای ناشی از سیل نسبت به ایجاد کانونهای جدید گرد و غبار در خوزستان به علت تهنشین شدن گلهای ناشی از سیل هشدار جدی داد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به وقوع سیلاب در کشور گفت: مجلس در قانون بودجه ۹۴ تصویب کرده بود حریم رودخانههایی که آب جاری ندارند را به مردم بفروشند که خوشبختانه دولت از این قانون تمرد کرد. ما نباید به سیل معترض باشیم باید به بیتدبیری خودمان معترض باشیم.
باید بررسی شود که چرا حجم عظیمی از گل و لای در پشت سدها انباشت می شود؟ چرا که پوشش گیاهی را در بخش بالادستی سدها از بین بردهایم و به قوانین موجود در این زمینه که هم در بخش حفظ مرتع وجود دارد و هم در بخش طرحهای آبخیزداری، طی سالهای متمادی توجهی نکردهایم. تجاوز به حریم رودخانهها، رفتار طبیعی رودها را متأثر کرده است. به طور نمونه حدود ۱۵۰ متر ...
امیر آقاکوچک، استاد دانشکده عمران و محیط زیست دانشکده علوم زمین دانشگاه کالیفرنیا در ارواین، گفت: این سیل توسط سامانهای بسیار پر قدرت ایجاد شد که بارندگی شدید آن از حدود یک هفته قبل قابل پیشبینی بود. حداقل مدل جیافاس آمریکا بارندگی بالاتر از ۱۰۰ میلیمتر در روز را در برخی نقاط از یک هفته قبل نشان میداد. من و سایر همکارانم پیشبینیها را از یک ...
سیدمصطفی هاشمیطبا: هنوز سیل در استانهای کشور، بهخصوص در خوزستان، فروننشسته است و بیم آن میرود که در ابعاد گستردهتری ادامه یابد و هشدارهای استانداری خوزستان برای تخلیه برخی شهرها، بهوضوح این تداوم خطر و ادامه خسارتها را بیان میکند، بهویژه آنکه بر اساس اطلاعات ابرازشده، سدها تقریبا پر شده و ورودی سدها کاهش نیافته است.
عضو شورای هماهنگی شبکه ملی محیط زیست و منابع طبیعی کشور گفت: عمق فاجعه از دست دادن خاک بسیار مرغوب کشور در هر سیلاب است که میلیون ها سال طول می کشد تا تولید شود.
ناصر کرمی، اقلیمشناس، اخبار منتشر شده در شبکههای اجتماعی مبنی بر زیر آب رفتن خوزستان و فرو ریختن سد کرخه طی روزهای آینده را دروغ محض دانست و گفت: به نظر میرسد برخی اتاق فکر درست کردهاند که به نفع تفکر خاصی دروغ جعل کنند و برای این دروغها از ادبیات تخصصی و روزنامهنگاران حرفهای بهره میگیرند تا علیه مخالفان پروژههای خاصی خبر تنظیم کنند و منافع ...
تجاوز به حریم رودها و درهها و ایجاد موانع بر سر مسیر اصلی آب را دلیل اصلی وقوع سیلاب و افزایش خسارات ناشی از آن دانست و گفت: رودخانهها و آبراهها، گذرگاه جمع آوری و عبور آب در ارتفاعات و کوهستان ها، مجاری هدایت آب های سطحی و نزولات جوی به پایین دست هستند که با اندک تصرف و تجاوز در حریم آنها مسیر طبیعی حرکت آب دستخوش دگرگونی خواهد شد.